Home > Bicara Siasah, Kenyataan, weblog > Tahniah Dato Seri Ir. Mohamad Nizar b. Jamaluddin

Tahniah Dato Seri Ir. Mohamad Nizar b. Jamaluddin

Siapa yang boleh menafikan aura Dato’ Seri Nizar bila berhadapan dengan rakyat ?

Wak rasa waklah orang paling lewat dan terakhir mengucapkan tahniah, diatas kurniaan ‘datuk’ kepada YAB Dato’ Seri Nizar. Maaf Dato’ Seri, so malam ni wak nak ucapkan TAHNIAH buat Dato’ Seri’, kerana telah menerima gelaran Datuk keduanya semalam – Mendapat gelaran datuk buat pertama kalinya.Anak perempuan sulungnya, Fatihah 26, selamat melahirkan seorang puteri di Pusat Perubatan Ar-Ridzuan di Ipoh pada jam 4.00 petang semalam.Sewaktu berita kelahiran ini diterima, DS Ir. Nizar masih berada ditempat kempen pilihanraya Bukit Gantang yang ditandinginya, berkata ” Saya amat bergembira. Ia adalah kebahagiaan besar buat saya, keluarga saya dan kepada rakyat di Bukit Gantang.

Beliau menambah, akan memenuhi tuntutan jadual berkempen terlebih dahulu sebelum kembali ke Ipoh untuk melihat cucunya.

Cerita kedua lain sangat kisahnya. Kira2 jam 5 pm semalam, wak terima sms, minta hadir ke Ipoh kerana katanya Nizar akan diminta mengadap untuk menerima anugerah ‘datuk’. Kebetulan memang wak masih ada disekitar Bukit Gantang. Wak pelik..anugerah apa plak ni, kalau nak buat lawak pun jgn la lawak mcm ni, ini boleh membawa marah beb! Wak call MSK, dia juga dapat sms yg sama. Minta hadir ke Ipoh segera, kerana Nizar dalam perjalanan ke sana, sila buat liputan.

Wak belum jumpa lagi selama wak aktif politik sejak tahun 2005 yang lalu, seorang pemimpin yang ada karisma dan kebolehan begini dari Umno, dan kerana itulah wak tolak Umno biarpun wak ditawarkan jawatan dan pangkat di dalam pergerakan itu dahulunya. Dan wak lebih selesa menjadi ahli biasa PAS seumur hidup. Terima kasih wak ucapkan kepada orang kuat PAS pimpinan Dato Hassan Ali ketika itu kerana menarik wak masuk kedalam jemaah lebih awal. Syukur alhamdulillah. Vote for PAS..!

Selang 15 minit kemudian ,sms baru masuk, minta semua bloggers supaya dapat hadir diri ke Pusat Perubatan Ar-Ridzuan, kerana YAB Dato’ Seri Nizar akan menerima gelaran ‘datuk’ di situ..! Lahabau punya sms..tension tul wak..! Citer dapat cucu la tu ! Adoi..cyberboron hang punya lawak, memang tahap lawak boleh bikin konsert Battle Of the band, hahahahaha..! dan batuk wak terus kronik !

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: