Home > Bicara Siasah, Kenyataan, Siri Membela Kerajaan PR > Seruan membunuh ditiupkan, polis digesa bertindak! – (telah ditarikbalik)

Seruan membunuh ditiupkan, polis digesa bertindak! – (telah ditarikbalik)

Dengan tajuk – penderhaka yang PERLU di bunuh. Berdasarkan kepada paparan visual blog itu yang mana memaparkan wajah DSAI, Lim Kit Siang, dan Nizar Jamaluddin. Bagi wak ia amat keterlaluan. Ia menyemai sifat gangsterisme dikalangan khalayak dengan memberi signal BUNUH sebagai penyelesaian masalah. Diharap pihak berkuasa dapat menasihati pengendali blog ini agar lebih beretika dalam menulis dan memaparkan isu lebih-lebih lagi yang melibatkan perkataan BUNUH !

seruan untuk membunuh [ link ]

Wak beritahu di sini, jika tuan blog itu tidak menarik artikel yang berbaur menghasut ini, dalam tempoh 24 jam, wak dan bloggersNetwork@Perak tidak teragak-agak untuk memfailkan satu laporan Polis pagi ini di Ipoh. Semua catatan dan kandungan blog ini telah dicopy sepenuhnya sebagai bukti dalam laporan Polis nanti untuk siasatan.**

Bagi wak, apa pun pegangan politik dan fahaman kita, seruan BUNUH itu sangat tidak profesional, tidak beretika, dan rendah moral. Apakah dengan perlu BUNUH itu akan menyelesaikan sesuatu isu ? Malah jika dilihat dari pandangan islam sendiri, seruan itu sangat dimurkai oleh Allah swt. Sedih..blogger yang mendokong ketuanan melayu dan islam katanya,,menerbitkan posting sebegitu untuk bacaan khalayak blognya. –AlBanjariOnline

Kalau taknak kena maki lagi oleh orang ramai, baiklah pihak polis bertindak mengikut batasan. Jangan asyik berat sebelah saja!

**Tajuk artikel oleh blogger TaipingMali ini telah ditukar. Saya telah menyebutnya pada entri berikutnya

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: